Mahjongg spelen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 4,24 out of 5)
Loading ... Loading ...
Share:

Spelinformatie:

Het populaire spelletje Mahjong speel je op Mahjongspelen.com. Op onze site kan je meedoen aan diverse varianten van het Mahjong spel, zoals het bekende Mahjong. Dit is de klassieke variant van het eeuwenoude Aziatische spel. Bij deze game gelden de bekende Mahjong spelregels.

Niet moeilijk

Mahjong lijkt op het eerste gezicht een ingewikkeld en moeilijk spel, maar dat is het niet. In het begin is het even moeilijk, maar je leert het redelijk snel. Vaak ben je het na een aantal jaren nog niet uitgespeeld. Het is een uitdaging om elke keer weer een level verder te komen, vooral op Mahjongspelen.com.

Kaarten en punten

Het spel wordt gespeeld met 136 of 144 kaarten. Als het met 144 kaarten wordt gespeeld, dan bevat de game ook de acht seizoenkaarten. Alle kaarten lijken meer op stenen. Ze hebben allemaal Chinese afbeeldingen. Zo zijn er kaarten met bloemen en seizoenen. Alle kaarten hebben ook weer punten. Het is dus het beste om paren weg te spelen met hoge punten. Om het spel te winnen, moet je alle stenen van het veld spelen. Dit doe je door steeds twee van dezelfde vrije stenen weg te spelen. Bij Mahjongg gaat het vooral om tactisch spelen. Het is dan ook een behendigheidsspel waarbij het om inzicht draait.

Eenvoudige spelregels

De spelregels van Mahjongg zijn heel eenvoudig. Het gaat er bij deze game om dat je steeds meerdere stenenparen wegspeelt. Deze moeten dan wel vrij liggen. Het is onmogelijk om kaarten weg te spelen die ingesloten zijn. Voor het wegspelen van een paar krijg je punten. Zo kan je voor het eerste paar twintig, voor het tweede dertig, voor het derde veertig en voor het vierde zestig punten krijgen.

Combinaties maken

Het doel van het spel is dus om kaarten weg te spelen en combinaties te maken. Deze combinaties worden ook wel chow, paar, pung, kong en uiteindelijk mahjong genoemd.

Chow
Een chow is een combinatie van drie opeenvolgende kaarten van dezelfde soort. Dit zijn tekens, kringen of bamboe. Een chow bestaat enkel uit drie stenen.

Paar
Een paar, ofwel pillow, is weer een combinatie van twee precies dezelfde stenen. Je kunt een paar maken van tekens, bamboe, winden, kringen en draken.

Pung
Een pung of pong is weer een combinatie van drie identieke stenen.

Kong
Je hebt een kong of kan gelegd als je vier van dezelfde stenen hebt gecombineerd.

Mahjong
Mahjong is de ultieme combinatie. Deze bestaat uit alle vijf de combinaties. Zo kan een mahjong bestaan uit bijvoorbeeld twee chows, twee pungs en een paar. Of uit vier chows en een paar. Als een mahjong geen kong bevat, dan bestaat de combinatie uit veertien stenen. Bevat de mahjong wel een kong, dan bestaat deze uit vijftien stenen.

Voordeel van Mahjongg

Het fijne is dat je Mahjongg gewoon vanuit je luie stoel online kunt spelen. Hiervoor hoef je de deur dus niet meer uit. Naast het feit dat Mahjongg een zeer ontspannend en leuk spel is, is het ook nog eens heel erg goed voor je geest. Naarmate je de game vaker speelt, zie je de combinaties steeds sneller. Het verhoogt dan ook je concentratievermogen. Een ander groot voordeel van Mahjongg is, dat het nooit verveelt. Je raakt het spel eigenlijk nooit uitgespeeld. Het maakt hierbij niet uit hoe lang je het al speelt. Elke keer weer blijft het een uitdaging om deze game op Mahjongspelen.com te spelen. Zo ontdek je tijdens elke game weer nieuwe combinaties en mogelijkheden.

Spel Categorie: Mahjong