Mahjong classic

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 votes, average: 3,36 out of 5)
Loading ... Loading ...
Share:

Spelinformatie:

Voor een spelletje Mahjong classic ben je hier, op Mahjongspelen.com, helemaal op de juiste plek! Bij ons kan je helemaal gratis en voor niets dit geweldige spel spelen.
Het klassieke Mahjong spel komt uit China en kent tientallen variaties. Vooral online vind je heel veel verschillende versies van dit spel. Mahjong classic is het meest klassieke spel.

Verslavend en leuk spel

Mahjong classic is een zeer verslavend en leuk spel. Je raakt het eigenlijk nooit beu en uitgespeeld. Ook als je het al jaren speelt, dan blijft het keer op keer weer een uitdaging. Elke keer weer ontdek je weer nieuwe mogelijkheden. Het spel ziet er, zo op het eerste gezicht, erg moeilijk uit, maar schijn bedriegt. Je leert deze game namelijk zeer snel. In het begin is het even moeilijk, maar oefening baart kunst.

Voordeel Mahjong classic

Het grote voordeel van Mahjong classic online spelen is, dat je dit overal en altijd kunt doen. Zo kan je thuis, vanuit je luie stoel meedoen aan een spelletje, maar ook op je werk tijdens de pauze. Verder is deze game erg goed voor je geest en je concentratievermogen. Om het snel en goed te kunnen spelen, moet je de aandacht er namelijk goed bijhouden.

Klassieke game

Mahjong classic is het echte klassiek uitgevoerde Mahjong spel. Deze game beschikt over zestig levels, welke allemaal op te lossen zijn. Het is de bedoeling dat je dezelfde vrij liggende stenen met elkaar combineert en wegspeelt. Zo kan je elke bloem/plant kaart met een andere bloem/plant kaart combineren, dit geldt ook voor de seizoenskaarten.

De hoeveelheid

Mahjong classic bestaat uit 136 stenen of kaarten. Soms worden er acht seizoenen aan toegevoegd. In dat geval speel je de game met 144 kaarten. De stenen ofwel kaarten heten Tekens, Bamboe, Kringen, Winden en Draken. De Tekens zijn genummerd met de cijfers 1 tot 9, de Bamboes bevatten afbeeldingen van 1 tot 9 stokjes, de Kringen bestaan weer uit 1 tot 9 kringen, op de Winden staan de vier richtingen en de Draken zijn groen, rood of wit. Aan het eind van het spel wordt er opgeteld wie de meeste heeft. Met het leggen van combinaties kun je namelijk punten verdienen.


De combinaties
Bij het online Mahjong classic spel is het dus de bedoeling dat je een set van kaarten zo snel mogelijk weg speelt van het veld. Dit doe je door combinaties te maken. Dit kunnen de volgende combinaties zijn: chow, paar, pung, kong of mahjong.

Chow
Als je de combinatie chow hebt gespeeld, dan heb je een combinatie gelegd van drie opeenvolgende stenen van dezelfde soort. Dit kunnen dus tekens, kringen of bamboe zijn. Een chow bestaat altijd uit drie stenen, nooit uit twee of vier.

Paar of pillow
Een paar wordt ook wel pillow genoemd. Wanneer je deze combinatie hebt gelegd dan heb je twee dezelfde stenen weg gespeeld. Een pillow wordt gevormd door kringen, bamboe, tekens of winden.

Een pung of pong
Hierbij heb je drie identieke stenen weg gespeeld.

Kong of kan
Dit is weer een combinatie van vier dezelfde stenen.

Mahjong
Dit is dé ultieme combinatie die je bij Mahjong classic kan leggen. Deze bestaat uit de vijf combinaties, waaronder precies één paar. Je hebt een Mahjong gelegd wanneer je bijvoorbeeld twee chows, twee pungs en een paar hebt gevormd. Of bijvoorbeeld vier chows en een paar. Als de Mahjong combinatie geen kong bevat, dan bestaat deze uit veertien stenen. Wanneer deze wel een kong combinatie bevat, dan bestaat de Mahjong combinatie uit vijftien stenen. Als speler moet je om een extra steen vragen als je tijdens het spel de kong combinatie maakt.

Spel Categorie: Mahjong